Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-06@23:50:57 GMT

برنامه‌سازان همانند رزمندگان خط مقدم هستند

تاریخ انتشار: ۸ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۸۱۵۰۷۳

برنامه‌سازان همانند رزمندگان خط مقدم هستند

یکی از مشکلاتی که این روزها برنامه‌سازان تلویزیونی و تولیدکنندگان محتواهای فرهنگی با آن دست به گریبان هستند، رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی و الزامات پیشگیری از شیوع کروناست. از سویی باید برای مردمی که دائم تشویق به ماندن در خانه می‌شوند برنامه تولید شده و آنان ترغیب به گذراندن بخشی از ساعات خود از طریق تماشای تلویزیون شوند و از سوی دیگر برنامه‌سازان و تولیدکنندگان محصولات فرهنگی در این دوران تحت فشار رعایت موارد بهداشتی و حفظ سلامت عوامل هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تقریباً هیچ حوزه‌ای نیست که در یک سال گذشته فارغ از هیاهوی کرونا مانده باشد؛ بلایی که همه عرصه‌ها و جغرافیای جهان را در نوردید و موجب شده شیوه زندگی تمام دنیا عوض شود؛ در این مدت رویدادهای فرهنگی و هنری بسیاری لغو یا به شیوه‌ای برگزار شد که از فلسفه وجودی اش فاصله داشت. برنامه سازی های تلویزیونی هم یکی از عرصه‌هایی بود که آسیب دید و بعضاً به رغم نیاز به گسترش و افزایش کیفیت دچار کوچکی و افت کیفیت شد.

البته عمده این برنامه ها به دلیل ماهیت تلویزیون به طورکلی نه تنها تعطیل نشدند بلکه مستمر به تولید و پخش برنامه‌هایشان ادامه دادند. یکی از مجموعه های تلویزیونی که این روزها در حال تولید است، سریال نون. خ ۳ است؛ سریالی که وقتی سال گذشته همین ایام فصل دوم آن کوتاه شد و با حذف ساخت قسمت های پیش بینی شده به پایان رسید شاید کمتر کسی فکر می کرد عمر کرونا تا به این اندازه طولانی باشد که حتی تا ساخت فصل سوم هم ادامه یابد و عوامل را مجبور به کار در این اوضاع سازد.

اما فصل سوم نون. خ این روزها در روستایی در نزدیکی تهران در حال تولید است تا برای بهار ۱۴۰۰ روی آنتن شبکه یک سیما رود.

زندگی ادامه دارد

مهدی فرجی تهیه کننده نون خ در گفت وگو با خبرنگار فرهنگی ایرنا و در توضیح مشکلات، چالش‌ها و شرایط خاصی که در روزهای کرونا به تولید این سریال مشغول بوده‌اند، بیان کرد: کرونا یک بیماری فراگیر جهانی است و امروز تمام دنیا با آن دست و پنجه نرم می کنند؛ ما هم از کشورهای دیگر جدا نیستیم. اما زندگی ادامه دارد و کشور نمی تواند متوقف شود همچنان که جهان در این ایام هزینه های زیادی را متقبل شده است اما زندگی در آن در جریان است.

فیلمسازی و سریال سازی و پیش بینی سریال هایی برای ایام خاص، کاری است که تلویزیون ماموریت خود می داند و این روند تولید برنامه نباید تعطیل شود درست مانند حوزه بهداشت و سلامت کشور که متوقف نشده و مانند بسیاری حوزه های دیگر سریال سازان هم باید کارشان را انجام بدهند و لحظات مفرح و سرگرم کننده و در عین حال با محتوا و پیامی را برای مخاطب داشته باشد.

فرجی ادامه داد: تلویزیون در ایام کرونا کار سختی کرد و در شرایطی که نگرانی های زیادی وجود داشت که عدم رعایت شیوه‌نامه‌ها خدایی نکرده آسیب هایی جدی به هنرمندان بزند، فعالیت را متوقف نکرده و تلاش کرد که بتواند عملا برنامه سازی را نه فقط در حوزه سریال سازی جلو ببرد. همچنان که می بینید رسانه، شبانه روز برنامه های مختفی روی آنتن دارد که در همین شرایط کرونایی تولید می شود.

هنرمندان از جانشان گذشته‌اند

تهیه کننده سریال نون. خ در تاکید بر مشکلات برنامه سازی در روزهای کرونا، خاطرنشان کرد: این شرایط بسیار سخت است؛ این که حدود ۱۰۰ نفر در یک پروژه حاضر و دور هم جمع می شوند و در عین حال که خطر دارد کار را هم سخت می کند، چون شما باید ماسک بزنید و این زدن ماسک تنفس را سخت تر و خستگی را بیشتر می سازد و برای افراد کسالت می آورد و این شرایط برای تولید حتما شرایط سختی است.

اما تلویزیون در حال انجام این کار است و فیلمسازان و برنامه سازان و هنرمندان ما از جانشان گذشته اند و در شرایطی سخت مشغول انجام کار هستند؛ بسیاری از این  افراد همانند رزمندگان خط مقدم هستند و کمتر از آنان نیستند.

فرجی تاکید کرد: بسیاری ترجیح دادند که در این ایام به گوشه ای بروند و استراحت کنند، دور باشند و کار نکنند و خودشان را در معرض خطر قرار ندهند اما هنرمندان برعکس قدمی عقب ننشستند، در صحنه حضور پیدا کردند و سختی ها را به جان خریدند برای این که دل مردم را شاد کنند و لبخند بر لب آنها بیاورند و آنها را سرگرم کنند و برنامه های خاصی برای مردم داشته باشند.

البته این داستان صرفا برای تلویزیون نیست همچنان که امسال تعداد زیادی فیلم را در جشنواره فیلم فجر می بینیم و این نشان می دهد که هنرمندان در سینما هم در این ایام بیکار نبوده اند.

وی افزود: رعایت شیوه‌نامه‌ها دشواری های زیادی دارد و صرفا پوشیدن ماسک نیست؛ ناچاریم در پذیرایی دقت کنیم و موارد بهداشتی را در مورد غذایی که برای عوامل تهیه می شود به‌شدت کنترل کنیم، ضمن این که این ملاحظات در لباس هایی که بازیگران می پوشند هم وجود دارد و  باید دائم آنان را ضدعفونی کنیم.

یکی از همکاران‌مان در این پروژه که پرستار است را سر صحنه آورده ایم که دائم افراد را از لحاظ تپش قلب و اکسیژن خون و تب چک می کند و ما تا کنون دوبار تست کرونا از بچه ها گرفته ایم. به محض این که حتی نشانه ای را در فردی ببینیم تست می گیریم و تا مطمئن نشویم افراد از سلامت کامل برخوردارند، اجازه نمی دهیم بر سر صحنه حاضر شوند؛ اینها دشواری کار است و شرایط به گونه ای نیست که بتوانیم طولانی منتظر افراد باشیم به همین دلیل برنامه ریزی در این شرایط بسیار سخت است.

در تهران ماندیم چون شرایط کرونایی اجازه سفر به ما نمی‌داد

فرجی در ادامه و در توضیح مشکلاتی که برنامه ریزی در روزهای کرونایی را دشوار ساخته است تصریح کرد: ما در این ایام هنرمند عزیز و فرهیخته کامبوزیا پرتوری را از دست دادیم که همسر ایشان (نسرین مرادی) بازیگر ماست؛ می خواستیم ایشان چند روزی روی صحنه نباشند تا حالات روحی ایشان مساعد شود؛ تمام این موارد شرایط را برای فیلمبرداری سخت می کند البته خوشبختانه تاکنون کار ما بدون مشکل جلو رفته است.

اینجا هزینه های ما کمتر از شهرستان نیست و صرفا چون شرایط کرونایی اجازه سفر به ما نمی داد در تهران ماندیم؛ در واقع شاید در تهران تیم ما راحت تر قابل کنترل هستند و به همین دلیل تصمیم گرفتیم تا عادی شدن شرایط کرونا به شهرستان نرویم و کار را در همین جا ادامه دهیم. البته اینجا هم هزینه های زیادی داشتیم و لوکشین را ساختیم.

فرجی در توضیح علت انتخاب روستای سنجریان از توابع بخش جاجرود در استان تهران، برای فیلمبرداری یادآور شد: شرایط اینجا بسیار به جغرافیای مورد نظر ما نزدیک است و به همین دلیل اینجا را انتخاب کردیم که زیبایی های منطقه کردستان را هم داشته باشد.

مسائل سیاسی، اجتماعی و فرهنگی و اشاره ها به این موارد که در جامعه در جریان است همچنان در نون. خ سه وجود دارد و همین موارد این سریال را به روز نگه می دارد. ضمن این که کرونا بخشی از قصه نون خ در فصل سوم این سریال است و به این موضوع می پردازد.

یک قصه اجتماعی با زبان طنز

نون. خ به کارگردانی سعید آقاخانی داستانی اجتماعی و آمیخته با طنز دارد و در هر فصل ضمن تمرکز بر یک موضوع فرهنگی- اجتماعی و اقتصادی و با محوریت نورالدین خانزاده (با بازی سعید آقاخانی) و خانواده و همسایگان و دوستان‌شان سعی در بیان برخی از حقایق روز جامعه دارد.

برچسب‌ها سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران کرونا سعید آقاخانی کردستان اختصاصی ایرنا استان تهران شبکه یک سیما سریال معاونت سیمای صداوسیمای جمهوری اسلامی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران کرونا سعید آقاخانی سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران کرونا سعید آقاخانی کردستان اختصاصی ایرنا استان تهران شبکه یک سیما سریال اخبار کنکور برنامه سازان شرایط کرونا برنامه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۱۵۰۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ادامه «بدقولی کنداکتوری تلویزیون» با رخنه شبکه یک

جدیدترین سریال تلویزیون با محوریت هوافضا قرار بود از ۱۵ اردیبهشت پخش خود را آغاز کند اما با بهانه پخش دو قسمت پشت صحنه «نون‌خ» بدقولی کنداکتوری دوباره رقم خورد. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، چندی پیش که یک بدقولی کنداکتوری درباره برنامه «هفت» رقم خورد و باعث شد این برنامه تلویزیونی با یک هفته تأخیر روی آنتن برود به این معضل پرداخته شد. 

عوامل و دست‌اندرکاران «هفت» در توضیح پخش نشدنِ این برنامه تلویزیونی، مشکل فنی را عامل پخش نشدن اعلام کردند. چرا که مدیریت کنداکتور تلویزیون مقوله‌ای است که از هر جهت اهمیت دارد، روزی برای چینش ترکیب پخش سریال‌ها و برنامه‌ها این مدیریت ضرورت دارد و روزی هم برای جلوگیری از بدقولی کنداکتوری، این مدیریت لازم است، البته این بدقولی‌ها مسبوق به سابقه بوده که بارها سریال بدقولی‌های تلویزیون را برای پخش سریال و برنامه حتی حضور مجری‌ای خاص اتفاق افتاده است.

حالا این معضل گریبان یک سریال تلویزیونی را گرفته است.  در سطح گسترده‌ای اعلام شد سریال «رخنه» جدیدترین مجموعه تلویزیونی به کارگردانی علی غفاری از شنبه 15 اردیبهشت‌‌ماه روی آنتن می‌رود اما در عینِ آرامش و بدون هیچ عذرخواهی از مخاطبان، با بهانه پخش دو قسمت پشت صحنه «نون‌خ» در 16 و 17 اردیبهشت‌ماه پخش سریال به سه‌شنبه 18 فروردین‌ماه موکول شد. این انتقاد وجود دارد که مدیران و دست‌اندرکاران امر پخش در بسیاری از موارد چه حال و گذشته این بی‌تفاوتی به مخاطب را داشته‌اند.

به طورمثال واقعاً مدیران امر در شبکه یک نمی‌دانستند قرار است دو قسمت پشت صحنه سریال «نون‌خ» پخش کنند و این سریال در روز سه‌شنبه 18 اردیبهشت‌ماه پخش خود را آغاز می‌کند که این تاریخ را در تبلیغات خودشان به مخاطبان اعلام کنند نه روز شنبه 15 اردیبهشت‌ماه!

ساخت سریال‌های جدید «الف ویژه» در دستور کار تلویزیون

اگر به گذشته هم برگردیم این رفتار تلویزیون مسبوق به سابقه است؛ روزی سریالی به‌نام «دودکش2» که علی‌رغم پخش گسترده اخبار رسانه‌ای‌اش در همین شبکه یک سیما، روی آنتن نرفت و بحث مراحل پست پروداکشن را عنوان کردند، یا بارها سریال‌هایی که از شبکه سه سیما پخش می‌شد عوامل آن به پخش نامنظم قسمت‌هایشان اشاره می‌کردند که آخرین آن به سریال «بیست‌کویید» برمی‌گردد، یا زمانی که مجموعه کلبه عموپورنگ پخش می‌شد این اعتراضات را نسبت به پخش نامنظم این مجموعه نمایشی داشتند. 

یا «رعد و برق» بهروز افخمی که از شبکه پنج سیما به شبکه یک آمد؛ چند سال پیش در ماه رمضان قسمت اول آن روی آنتن رفت و بقیه را به‌دلیل مشکلات تدوین و مراحل فنی سریال به زمانی دیگر موکول کردند. این سریال بالأخره با تمام نقاط ضعف خودش روی آنتن رفت اما تبدیل به مصداقی بارز برای بدقولی کنداکتور تلویزیون شد.

به‌نظر می‌رسد تلویزیون کنار مدیریت درست کنداکتوری برای چینش سریال‌ها و برنامه‌ها به رسیدن به یک کنداکتور منظم و جلوگیری از بدقولی در پخش نیاز مبرم دارد. علی‌رغم اینکه شاید این نکته را هم بتوان درنظر گرفت که مشکلات فنی باعث شده باشد یک برنامه و یا سریالی در موعد مقرر اعلام‌شده روی آنتن نرود اما توجه به زمان مخاطب از هر نکته‌ و توجیه قابل‌قبولی هم مهمتر است.

گفتنی است،  سریال «رخنه» اولین همکاری مشترک وزارت دفاع- سازمان حفاظت اطلاعات با سازمان صدا و سیما  برگرفته از خنثی سازی امنیتی‌ترین طراحی عملیات نفوذ و خرابکاری صنعتی سرویس اطلاعاتی موساد در سازمان هوافضای وزارت دفاع و صنایع دفاعی و موشکی این وزارتخانه است. این سریال در 30 قسمت تولید شده مربوط به یکی از دانشمندان کشورمان است که بر روی موشک‌های ماهواره‌بر و فضایی تحقیق می‌کند و در این مسیر با تهدیدات و خطراتی از سوی بیگانگان رو به رو می‌شود. البته آن‌طور که دست‌اندرکاران سریال گفته‌اند داستان سریال از تنوع گونه‌های (ژانرهای) متنوع برخوردار است و حوزه‌های امنیتی، علمی و خانوادگی را دربرمی‌گیرد.

این سریال علاوه بر پرداختن به ظرفیت های موجود در مراکز علمی و فناوری کشور در حوزه دفاعی به ویژه در صنعت هوافضا و تلاش دانشمندان و نخبگان کشورمان در حوزه پدافندی و دفاعی جمهوری اسلامی، مخاطرات و تهدیداتی را که این افراد در این مسیر با آن مواجه هستند به تصویر درآورده است. در این سریال بازیگرانی همچون نادر فلاح، رامتین خداپناهی، امیرحسین صدیق، خسرو شهراز، بهرام ابراهیمی، مریم کاویانی، نیلوفر شهیدی، حدیث نیکرو، سپیده خداوردی، علیرضا جلالی تبار، ایوب آقاخانی، علیرضا مهران و علیرام نورایی به ایفای نقش پرداخته‌اند.

کارگردانی سریال «رخنه» را در ابتدا علی غفاری برعهده داشته است و پس از وی، حمیدرضا لوافی کار این مجموعه را ادامه داده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • استفاده از ظرفیت‌های مردمی در برنامه‌های ۳ خرداد استان مرکزی
  • همایش یاد یاران، فرصتی برای جهاد تبیین است
  • ادامه «بدقولی کنداکتوری تلویزیون» با رخنه شبکه یک
  • انتشارات خط مقدم با ۷۰عنوان به نمایشگاه کتاب می‌آید
  • موفقیت جدید برای کاراته خوزستان
  • عکس| آخرین تصویر از بازیگر پایتخت پیش از فوت /دلیل مرگ
  • (عکس) آخرین تصویر از بازیگر پایتخت پیش از فوت
  • آخرین تصویر از بازیگر پایتخت پیش از فوت/ عکس
  • پاسخ مرتضی‌علیزاده به منتقد «هفت»: سینما بر همه‌چیز مقدم است
  • تغییر در قانون پیش فروش مسکن، سرمایه‌های انبوه سازان را جذب می‌کند